Rezydencja w Gruzji

Artykuł / Inspiracje

Dzisiejszy projekt jest nie lada wyczynem pod względem logistycznym. Architekci musieli w nim uwzględnić: ekologiczne źródła energii, design, który naturalnie zleje się z otoczeniem a struktura będzie mieć na nie jak najmniejszy wpływ. Warto dodać, że dom zamieszkuje cztero pokoleniowa rodzina. Wszystkie z wymienionych punktów zostały zrealizowane w stu procentach. Dzięki niskiemu umieszczeniu fundamentów, budynek płynnie łączy się z krajobrazem. Basen jest umieszczony w takim miejscu, aby uchwycić naturalne przejście z gruzińskiej zatoki na podwórze. Wybór surowców również nie jest przypadkowy. Kolorystyka drewna pięknie zdobi budynek, bez względu na porę roku. Dom jest samowystarczalny. Posiada panele słoneczne a całość została wykonana z nietoksycznych materiałów.